Milyen az eredményes ingatlanhirdetés?

Milyen az eredményes ingatlanhirdetés?

Vajon mi kelti fel elsőként az emberek figyelmét? Mi az, ami leginkább befolyásolja őket a lakásválasztás során? Ezek a kérdések érdeklik az eladókat talán a leginkább.

Természetesen az ingatlan ára és adottságai (elhelyezkedése, méretei, eloszlása) a legfőbb olyan tényezők, ami szerint a potenciális vásárlók szűrés alapján nézelődnek az ingatlanok között. Azonban ezek olyan dolgok, amiken vagy nem tudunk, vagy nem akarunk változtatni, hiszen senki sem akar az ingatlanától áron alul megválni.

Hogyan legyen mégis a mi hirdetésünk a legmegnyerőbb a sok többi között?

A fotók

A már felsorolt tényezők ugyan az elsődleges szempontok a vevők számára, mégis könnyen megnyerőbbé teheted hirdetésed az előnyös fotók által. A képeknek ugyanis jóval nagyobb a jelentőségük, mint azt gondolnánk, hiszen a hirdetéseknél mindig a képeket pillantjuk meg elsőként és ez is marad meg tudatunkban a legtovább.

A fotókat készítheti egy hozzá értő, aki biztosan könnyebben meg tudja ragadni az ingatlan valóban előnyös részleteit. Azonban, ha ingatlaniroda segítségével készítteted el a hirdetést, akkor erre nem lesz szükséged, ők befotózzák helyetted az ingatlanod. Ez azért is előnyös, mert nekik szintén van e téren tapasztalatuk, illetve az adatbázisba bekerülve nagyobb vevőkört érhetsz el.
Készítheted azonban te magad is a képeket, ebben az esetben viszont fontos lehet néhány tanácsot megfogadnod:

1. Profi eszköz kell hozzá?

Ha teheted, mindenképp fényképezőgéppel készítsd a képeket, azonban ha erre nincs lehetőséged, akkor az okostelefonodat is használhatod, hiszen a legtöbb típus már rendelkezik jó minőségű kamerával. Figyelj, hogy a képek élesek és tiszták legyenek. Vakut is használhatsz, ha szükségesnek érzed. Készíts pár próbaképet, hogy lásd melyik áll jobban a lakásodnak. Egy állvány használata is előnyös lehet, mivel így nagyobb teret tudsz befotózni.

2. Rend, Rend, Rend

A képek készítése előtt, tegyél olyan rendet akár csak egy szállodában. Legyen kivasalva a függöny, az ablakokon ne tükröződjenek vissza az ujjlenyomatok és ne legyen tele a sötét parketta vagy szőnyeg a fehér kiskedvenced szőrével. A csaptelepek is ragyogjanak, mintha még sose használta volna senki. A teljes tisztaság az igazán kecsegtető minden ember számára, ezért a képeknek is ezt kell tükrözniük.

Ingatlanfotózás

3. Fények!

A világos lakások sokkal kelendőbbek, ezért a képeket napközben készítsd, amikor a legvilágosabb a lakás. Törekedj arra, hogy a lehető legtöbb természetes fény árassza el a szobákat. Kapcsold fel a lámpákat a még világosabb hatás eléréséért.

4. Az előnyöket hangsúlyozd!

Nem is gondolnád, milyen fontos a megfelelő szög megtalálása egy kép elkészítéséhez. Egy jól beállított képpel a tereket is sokkal nagyobbnak mutathatod, és a lakás minden apró hibáját is elfedheted. Ha van egy szép új kanapétok, legyen rajta a képeken, még ha azt viszitek is magatokkal a költözés során.

5. A kevesebb néha több

Természetesen a képek lényege, hogy bemutassák az ingatlant kívül-belül, azonban nem kell túlzásokba sem esnünk: nem kell 5 különböző kép a konyháról. Egy jól beállított, igényes kép pontosan elegendő minden helyiségről. 5-10 fotóval tökéletesen bemutatható egy ingatlan minden előnyös részlete.

Ingatlan eladás egyik kulcsa: az alaprajz

Az alaprajzról se felejtkezz meg!

Az ingatlanhirdetés egyik legfontosabb eleméről, az alaprajzról sokan megfelejtkeznek. pedig az alaprajz azért is fontos, mert általa valós képet kaphatnak a potenciális vásárlók az ingatlan helyiségeinek elrendezéséről. Az alaprajz segít a képeknek is nagyobb értelmet adni, mint például, hogy a konyha a bejárat mellett nyílik vagy a fürdőszoba mellett.
Nem kell megijedni, az alaprajz készítés csak bonyolultnak hangzik, de valójában egyáltalán nem az. Az interneten több erre alkalmas, ingyenes programot is találsz, de saját kézzel is elkészítheted, majd beszkennelheted az ábrát. A lényeg, hogy könnyen értelmezhető, átlátható legyen.

Kapcsolódó cikkünk: Ingatlan eladás egyik kulcsa: az alaprajz