Az első jó benyomás

Az ingatlan felkészítése az eladásra

Az otthonunk felkészítése, vonzóvá tétele a potenciális vásárlók érkezése előtt meghatározó feladat, mellyel segíthetjük az eladási folyamatot.

Az első jó benyomás

A vevőkben már az ajtón való belépés előtt megfogalmazódik: „Igen, erre a házra kíváncsi vagyok” vagy épp, hogy „Lehet ennél találok jobbat is”. Ezért fontos otthonunk jó megjelenése. A világos színű ajtó barátságosabb és hívogatóbb kinézetet kölcsönöz otthonunknak. A ház előtti kiskertet, sövényeket, fákat mindenképp érdemes rendbe tenni, illetve a fű lenyírása is elengedhetetlen az első jó benyomás keltéséhez.

Hívogató enteriőr

Egy külső szemlélő számára a tiszta, világos, tágas lakás az igazán vonzó. Ezt könnyedén elérhetjük egy alapos kitakarítással. Tisztítsuk meg az ablakokat, távolítsuk el a port az egyes felületekről, ahol ezek megülhetnek. A párnákat, függönyöket is kimoshatjuk az igazi tisztaság elérése érdekében.
Az ingatlanodnak új és friss hatást kell keltenie. A lehető legtöbb természetes fényt engedd be otthonodba, persze a szobák fekvésétől is nagyban függ, hogy mennyire van lehetőséged erre. De a nagyobb teljesítményű izzókkal ellensúlyozhatod az esetleges félhomályt. A friss, tágas hatás kedvéért pedig változtathatsz a bútorok elrendezésén, illetve néhánytól meg is szabadulhatsz, ha csak összenyomják a teret. Fontos még a teret belengő kellemes illat is, ezt elérheted néhány illatgyertyával, vagy akár egy friss csokor virággal is. Ha teheted az érdeklődők megérkezése előtt süss, ugyanis a frissen sült sütemény illata bizonyítottan melegséggel tölti el a látogatókat.

Hívogató enteriőr

Nincs helye a házban!

A házból való kiköltözés mindig megterhelő, de ha van rá lehetőségünk, érdemes csak akkor eladásra szánni az ingatlant, ha abból már elszállítottuk személyes tárgyainkat. Ha erre nincs is lehetőségünk, akkor is tegyük a fiók mélyére a családi képeket. Nem szerencsés azt az érzetet kelteni, hogy ez még mindig a mi otthonunk. Törekedjünk arra, hogy az érdeklődők sajátjuknak, és újnak érezhessék a lakást. Számukra is egy új kezdetet jelenthet az új lakás, így ha leendő életüket, élményeiket oda tudják képzelni, nyert ügyünk van.

Felújítás?

Felmerülhet a kérdés, hogy az eladás előtt még érdemes-e költségekbe vernünk magunkat, kisebb-nagyobb felújításokkal. Ez nem egy könnyű kérdés, hiszen nagyban függ az ingatlan állapotától. Mindenképp csak olyan felújításokba érdemes belekezdeni, melyek növelhetik az ingatlan értékét. Látványos lehet például egy szobafestés, nyílászáró csere vagy kertrendezés. Ahhoz, hogy igazán jó döntést hozzunk, forduljunk bátran hozzám: értékbecslés után segítek, hogy kisebb felújításokkal növelhetjük-e az eladási árat.

A környék előnyei

Fordítsd előnyödre az ingatlanod és annak környékének pozitív értékeit és ezeket hangsúlyozd. Az érdeklődők számára fontos lehet az autópálya, főutak, illetve kerékpárutak közelsége, de előny lehet még ha találhatóak a közelben parkos, természetközeli helyek. A főbb létesítményektől való távolság is meghatározó lehet, így ha a közelben található élelmiszerbolt, gyógyszertár vagy iskola, azt is emeld ki.

A környék előnyei