Ingatlanközvetítő Tatabánya

5 ok miért érdemes ingatlanközvetítőt fogadni

Egy ingatlan eladása vagy vásárlása nem mindennapos feladat, tapasztalt segítség nélkül pedig egy rendkívül bonyolult és hosszadalmas folyamattá válhat. Sokan mégis tartanak egy ingatlanos megbízásától és egyedül próbálnak belevágni ebbe a nagy feladatba, nem is gondolván mennyivel megkönnyítheti és felgyorsíthatja a procedúrát egy hozzáértő szakember.

A következő 5 tény is bizonyítja, hogy ezt a nagy eseményt érdemes szakemberre bízni:

1. Biztonság

Az ingatlan (és lényegében minden) adásvétel során csalás áldozatai lehetünk. Nem csak rendkívül magas pénzösszegek forognak kockán, de személyazonossági papírjaink, banki kivonatunk és jelzálog hitelünk is. Ingatlanközvetítőként engem jogi kötelezettség köt (adatvédelmi-, titoktartási- és bizalmi kötelezettség), szemben egy érdeklődő magánszeméllyel.

Biztonság

2. Tapasztalat, ingatlanpiac ismerete

A szakértelem talán a legfontosabb pozitívum. Tapasztalatommal a sok telefonhívás közül ki tudom szűri a komoly érdeklődőket, át tudlak segíteni a zavarosnak tűnő jogi procedúrán és az aktuális ingatlanpiaci helyzet ismeretében a legjobb árat tudom kialkudni. Végzettségemnek köszönhetően még hivatalos értékbecslést is végezhetek számodra.

Ingatlan eladás esetén általában van elképzelésünk róla, hogy mennyit szeretnénk kapni az ingatlanért, de ez nem minden esetben reális ár. Az árat befolyásolhatja az ingatlan demográfiai elhelyezkedése, a közlekedési lehetőségek, a fontos intézmények közelsége és még számos tényező. Ismerve az aktuális piaci helyzetet segítek megállapítani a legmagasabb árat, amiért az ingatlant érdemes meghirdetni.

3. Megfontoltság, alaposság

A több oldalas papírmunka megfontoltságot, alaposságot és nagy figyelmet igényel. Magánszemélyként előfordulhat, hogy az egyes dokumentumokat nem elég pontosan nézzük át vagy a hiányos háttértudásunknak köszönhetően nem megfelelően értelmezzük. Ennek nem csak stresszes és idegőrlő következményei lehetnek, de magas költségeket is vonhat maga után. Én rutinos és precíz munkával segítek minden felmerülő adminisztrációban és jogi kérdésben.

Nem csak az ügyintézés során fontos a részletek megfigyelése. Talán már az ingatlanvásárlás előtt elképzeljük hol és milyen legyen a konyha, hány szobát szeretnénk, mekkora legyen a garázs, de egyes részletek felett esetleg átsikluk. Ingatlanközvetítőként én is minden részletre figyelmet szentelek: a nyílászárók állapotától az esetleges tetőfedési gondokon át az elővásárlási jogokig.

Tárgyalási képesség

4. Adatbázis, kapcsolatok

A DunaHouse ingatlanközvetítők számára rendelkezésre áll egy központi adatbázis. Itt megtalálható az összes jelenleg eladásra szánt ingatlan, akár olyanok is, melyek máshol nem szerepelnek.

Az ingatlan eladás is nagyban felgyorsítható az adatbázis segítségével: az eladó ingatlanok minden DunaHouse ingatlanközvetítő számára elérhető, így több komoly érdeklődőhöz jut el az eladó ingatlan híre.

5. Tárgyalási képesség

Az emberek többsége ritkán tárgyal sok milliós értékű ingatlan adás-vételéről, így rutinjuk sincs ezen a téren. Ingatlanközvetítőként ez a hivatásom része, napi szinten tárgyalok vevőkkel és jogi képviselőkkel. Az évek alapján kitapasztaltam, hogy mikor milyen tárgyalási stratégia működik.